Opleiding tot Luisterkindwerker in Nuenen

Janine Douwes

 

Van kleins af aan ben ik als avonturier graag in de natuur, mét de natuur en hou ik van het leven.  

Met mijn voeten op de grond en mijn zintuingen gericht op alles om mij heen ervaar ik het leven actief.

Gedreven vanuit de grote zachtheid in mijn karakter en mijn verbondenheid met alles wat leeft en ís, begeleid ik graag anderen op hun pad in het leven van nu. Zodat ook zij vanuit zachtheid hun kracht gaan ervaren en ontwikkelen.

Met veel passie maak ik afstemmingen om inzicht te brengen en begeleid ik cursisten tijdens hun proces van het leren werken met de Luisterkindmethode en daarmee hun sprong in het diepe.

Luisterkind is voor mij een startpunt geweest, na langdurig uitputtend worstelen met mijn plaats in de maatschappij als gevoelig mens.

Dankzij de opleiding Luisterkindwerker en de jaren werkervaring met de Luisterkindmethode, zie ik dat er geen grenzen zijn aan wat mogelijk is. Veel mensen bezitten prachtige onbewuste kwaliteiten om zoveel meer uit het leven te halen, dan over het algemeen wordt gedacht.

Mijn drijfveer is om dat onbewuste stukje bewust aanwezig te laten worden zodat ‘zoveel mogelijk uit het leven halen’ aangevuld wordt met ‘zoveel mogelijk in het leven bréngen.’

 

De Luisterkindmethode leert je luisteren op een heel andere laag dan met alleen je oren, en het geeft je de openheid om te voelen wat het is dat jij kunt brengen in het bestaan.  Aan anderen én aan jou, als mens met onbegrensde mogelijkheden. 


 

Volg de opleiding en word zelf Luisterkindwerker!

Ik geef de opleiding in Nuenen (noord-brabant) en in Weert (Limburg).

 

In deze half jaar durende opleiding begeleid ik je tijdens de vijf lesdagen in een groep van maximaal 8 deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke begeleiding tijdens deze lesdagen.

* Mochten de richtlijnen van RIVM anders worden rondom covid-19 en wordt lesgeven op locatie onverantwoord, dan schakelen we over naar online lessen, dit is zeer goed mogelijk gebleken.

 

Tijdens deze lesdagen leer je uitgebreid wat de Luisterkindmethode inhoudt en hoe je er mee werkt in de praktijk. Je leert vertrouwen in het afstemmen op anderen op afstand, en dit vertalen naar een verslag op papier voor de ontvanger.

 

Je leert daarmee volledig op afstand te werken aan het welzijn van de aanvrager, zonder dat deze fysiek aanwezig is in je praktijk. Je leert de beelden, gevoelens en emoties die je ervaart om te zetten in woorden volgens de Luisterkindmethode. Ik begeleid je hierin en ondersteun je waar nodig.

 

Tijdens de lesdagen is er ruimte vragen over het huiswerk, oefenen we met elkaar, en duiken we steeds een stapje verder de Luisterkindmethode in.

Tussen de lesdagen door oefen je thuis met het maken van Luisterkindafstemmingen.

 

Na het behalen van je diploma kun je direct zelfstandig aan de slag als officieel geslaagd Luisterkindwerker. De opleiding Luisterkindwerker is MBO+ niveau en een officieel geregistreerde beroepsopleiding bij het CRKBO. 

Er is geen vooropleiding vereist om de opleiding Luisterkindwerker te kunnen volgen.

 

 

De unieke voordelen van deze opleiding op een rij:

 

- Je kunt altijd en overal werken, er is geen praktijkruimte nodig.

 

- Je biedt hulp aan andere op de meest uiteenlopende vraagstukken waardoor de methode zeer breed inzetbaar is.

 

- Je luistert naar de ander en kijkt direct samen naar mogelijke oplossingen op de door hem of haar gestelde vragen, daardoor is vaak direct verandering merkbaar na een enkele Luisterkindafstemming.

 

- Het kind of de volwassene hoeft niet uit de veilige eigen ruimte, wat de belasting voor de aanvrager minimaal maakt.

 

- De Luisterkindmethode kan naast andere vormen van zorg toegepast worden.

 


Lees meer over de opleiding in de opleidingsbrochure, digitaal direct in te zien onder volgende link:

 

https://www.dianahendriks.nl/opleiding-luisterkindwerker/


Er is weer een nieuwe groep gepland in Nuenen!


Op vrijdag 8 januari 2021 gaat een nieuwe groep van start tot Luisterkindwerker.

De lesdagen zijn als volgt: 

 

8 januari 2021 - 12 februari 2021 - 12 maart 2021 - 9 april 2021 - 7 mei 2021.

 

De opleiding wordt gegeven in cultureel centrum Het Klooster. De lesdagen zijn van 10:00 uur tot 16:30 uur.

 

Het Klooster centraal gelegen in het centrum Nuenen met voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt. Ook met openbaar vervoer is de locatie goed bereikbaar. 


De kosten voor de Opleiding tot Luisterkindwerker bedragen:

1525 euro

Betaling in termijnen is in overleg mogelijk.Vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie en aanmelden.

 

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.