Opleiding tot Luisterkindwerker in Nuenen


Lees meer over de opleiding in de opleidingsbrochure, digitaal direct in te zien onder volgende link:

 

https://www.dianahendriks.nl/opleiding-luisterkindwerker/

E-learning!

Sinds januari 2021 in het mogelijk om de opleiding tot Luisterkindwerker ook via e-learning  te volgen. Het is een groot succes gebleken, en ook tijdens de lockdowns konden de opleidingsgroepen gewoon doorgaan!

 

De maximale grootte van een opleidingsgroep is drie personen. In overleg is het ook mogelijk om een op een de opleiding te starten, we spreken dan vooraf vijf data af waarop de lesdagen digitaal zullen plaatsvinden.

 

De online opleiding:

- Deze bestaat uit vijf opleidingsdagen waarbij je per opleidingsdag vier uur online met mij als trainer de lesdagen aangeboden krijgt.

- Je krijgt je opleidingsmap toegestuurd per post.

- Tussen de opleidingsdagen zit een maand ruimte om het geleerde verder uit te werken en te oefenen.

- Gedurende de opleiding maak je tevens gebruik van een digitaal studieportaal waar je persoonlijke inloggegevens voor ontvangt.

- Tussen de opleidingsdagen onderhouden we contact, ik begeleid je de hele opleiding via e-mail. Ik ben voor vragen het gehele half jaar bereikbaar per mail.

 

Het grote voordeel is dat de opleiding daardoor persoonlijk begeleid wordt waardoor optimale groei voor jou in de Luisterkindmethode mogelijk is.

 

Het E-learning programma wordt gegeven via Skype, in overleg of bij calamiteiten zal geschakeld worden naar een ander programma.

 

We zijn met alle trainers echt enorm blij dat we deze mogelijkheid vanaf 1 januari 2021 kunnen aanbieden.

Ben je nieuwsgierig geworden, enthousiast, wil je je direct inschrijven of heb je vragen?

 

Download de opleidingsbrochure door op onderstaande link te klikken of stuur me een mail met je vragen naar: janineluistert@gmail.com

 

https://www.dianahendriks.nl/opleiding-luisterkindwerker/

 

 


Het bedrag voor de opleiding tot Luisterkindwerker op locatie zowel als e-learning bedraagt:

1525 euro

Betaling in termijnen is mogelijk in overleg.Op locatie

Op dit moment heb ik géén groepen op locatie gepland. Bij interesse kan dit wél gepland worden, neem dan gerust contact met mij op.


De opleiding op locatie wordt gegeven in Cultureel Centrum Het Klooster in Nuenen.

 

De locatie is centraal gelegen in het centrum Nuenen met voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt. Ook met openbaar vervoer is de locatie goed bereikbaar. 

 

In deze half jaar durende opleiding begeleid ik je tijdens de vijf lesdagen in een groep van maximaal 8 deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke begeleiding tijdens deze lesdagen, en via e-mail in de tussenweken thuis.

* Mochten de richtlijnen van RIVM anders worden rondom covid-19 en wordt lesgeven op locatie onverantwoord, dan schakelen we over naar online lessen, dit is zeer goed mogelijk gebleken.

 

Tijdens deze lesdagen leer je uitgebreid wat de Luisterkindmethode inhoudt en hoe je er mee werkt in de praktijk. Je leert vertrouwen in het afstemmen op anderen op afstand, en dit vertalen naar een verslag op papier voor de ontvanger.

 

Je leert daarmee volledig op afstand te werken aan het welzijn van de aanvrager, zonder dat deze fysiek aanwezig is in je praktijk. Je leert de beelden, gevoelens en emoties die je ervaart om te zetten in woorden volgens de Luisterkindmethode. Ik begeleid je hierin en ondersteun je waar nodig.

 

Tijdens de lesdagen is er ruimte vragen over het huiswerk, oefenen we met elkaar, en duiken we steeds een stapje verder de Luisterkindmethode in.

Tussen de lesdagen door oefen je thuis met het maken van Luisterkindafstemmingen.

 

Na het behalen van je diploma kun je direct zelfstandig aan de slag als officieel geslaagd Luisterkindwerker. De opleiding Luisterkindwerker is MBO+ niveau en een officieel geregistreerde beroepsopleiding bij het CRKBO. 

Er is geen vooropleiding vereist om de opleiding Luisterkindwerker te kunnen volgen.

 

 

De unieke voordelen van deze opleiding op een rij:

 

- Je kunt altijd en overal werken, er is geen praktijkruimte nodig.

 

- Je biedt hulp aan andere op de meest uiteenlopende vraagstukken waardoor de methode zeer breed inzetbaar is.

 

- Je luistert naar de ander en kijkt direct samen naar mogelijke oplossingen op de door hem of haar gestelde vragen, daardoor is vaak direct verandering merkbaar na een enkele Luisterkindafstemming.

 

- Het kind of de volwassene hoeft niet uit de veilige eigen ruimte, wat de belasting voor de aanvrager minimaal maakt.

 

- De Luisterkindmethode kan naast andere vormen van zorg toegepast worden.

 


Het bedrag voor de opleiding tot Luisterkindwerker op locatie zowel als middels e-learning bedraagt:

1525 euro

Betaling in termijnen is mogelijk in overleg.


Trainer Janine Douwes

 

Van kleins af aan ben ik als avonturier graag in de natuur, mét de natuur en hou ik van het leven.  

Met mijn voeten op de grond en mijn zintuingen gericht op alles om mij heen ervaar ik het leven actief.

Gedreven vanuit de grote zachtheid in mijn karakter en mijn verbondenheid met alles wat leeft en ís, begeleid ik graag anderen op hun pad in het leven van nu. Zodat ook zij vanuit zachtheid hun kracht gaan ervaren en ontwikkelen.

Met veel passie maak ik afstemmingen om inzicht te brengen en begeleid ik cursisten tijdens hun proces van het leren werken met de Luisterkindmethode en daarmee hun sprong in het diepe.

Luisterkind is voor mij een startpunt geweest, na langdurig uitputtend worstelen met mijn plaats in de maatschappij als gevoelig mens.

Dankzij de opleiding Luisterkindwerker en de jaren werkervaring met de Luisterkindmethode, zie ik dat er geen grenzen zijn aan wat mogelijk is. Veel mensen bezitten prachtige onbewuste kwaliteiten om zoveel meer uit het leven te halen, dan over het algemeen wordt gedacht.

Mijn drijfveer is om dat onbewuste stukje bewust aanwezig te laten worden zodat ‘zoveel mogelijk uit het leven halen’ aangevuld wordt met ‘zoveel mogelijk in het leven bréngen.’

 

De Luisterkindmethode leert je luisteren op een heel andere laag dan met alleen je oren, en het geeft je de openheid om te voelen wat het is dat jij kunt brengen in het bestaan.  Aan anderen én aan jou, als mens met onbegrensde mogelijkheden. Vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie en aanmelden.

 

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.